- Hem
- Projekteringsanvisningar
- Innehåll Kökskyla
- Anvisningar
- Kyl‐, och frysenheter för livsmedel
Kyl‐, och frysenheter för livsmedel
Expansionsventiler utförs som elektroniska expansionsventiler. Innan bygghandling utförs ska samordning ske med upphandlad Storköksentreprenör avseende:
• Erforderlig kyleffekt samt förångningstemperatur.
• Köldmedie.
• Tryckfall.
• Dimension på röranslutning för köldmedie.
• Övervakningssystem för temperatur.
Kylskåp anslutna till köldmediesystem
Kylskåp ska anslutas till centralt kylsystem för direktexpansion.
All erforderlig el- och styrutrustning ska ingå i leveransen.
Temperatur i kylskåp regleras via termostat och magnetventil (elektroniska expansionsventiler) i respektive objekt.
Snabbnedkylningskåp anslutna till köldmediesystem
Snabbnedkylnings-/infrysningskåp skall anslutas till eget centralt kylsystem för direktexpansion.
Snabbnedkylningsskåpen ansluts till effektreglerade kylaggregat med konstant förångningstemperatur på -17°C.
Nedkylningsobjekt har intern styrning. Vid behov ska signal från nedkylningsobjekt kunna sänka börvärdet för förångningstryck för kylaggregaten. Temperatur i enheterna regleras via termostat och magnetventil (elektroniska expansionsventiler) i respektive objekt.
Frysskåp anslutna till köldmediesystem
Frysskåp ska anslutas till centralt kylsystem för direktexpansion. Temperatur i frysskåp regleras via termostat och magnetventil (elektroniska expansionsventiler) i respektive objekt.
Dela sidan
- Titel
- Kökskyla - Allmänna krav driftutrymmen
- Beskrivning
- Kökskyla - Allmänna krav driftutrymmen
- Paketnamn
- sisab-metoder
- Version
- 7
- Sökväg
- projekteringsanvisning-kokskyla/kyl-och-frysenheter-for-livsmedel/kyl-och-frysenheter-for-livsmedel.partial.html