Utrustningar för kök och tvätt

  • Vitvaror, d.v.s. värmeapparater, kylapparater och tvätt/tork-utrustning ska vara i högsta möjliga energiklass.
  • Avseende avstängning av köksapparater och nollspänningsutlösning se under rubriken Elkraftsystem och Apparater för manövrering - Automatisk styrning

Utrustningar för storkök och diskhantering

  • Storköksutrustningar ska vara energieffektiva och i motsvaran de energiklass A+++ eller bättre där så är möjligt.
  • Storköksdiskmaskiner ska vara snålspolande, ha värmeåtervinning på avloppsvattnet och ångan, kondensering samt intelligent diskkorgskontroll.
  • Stekbord och fritös ska inte användas.
  • Induktionsspis får användas.

Se även Goda exempel ”Kök och matsal i skola” resp. ”förskola”.

Kyl och frysenheter i storkök

Kyl och frysenheter ska anslutas till centralkyla, se projekteringsanvisning VVS och Kökskyla. Innehåll VVS – SISAB Kravportal och Innehåll Kökskyla – SISAB Kravportal

Dela sidan

Titel
Utrustningar för kök och tvätt
Beskrivning
Utrustningar för kök och tvätt till Anvisningen El
Paketnamn
sisab-metoder
Version
6
Sökväg
projekteringsanvisning-el/utrustningar-for-kok-och-tvatt/utrustningar-for-kok-och-tvatt.partial.html